Lieve Animootjes,

Elk jaar organiseren wij een aantal vaste activiteiten. Hieronder vallen er vast een paar waar je nog niet van gehoord hebt. Onder het kopje activiteiten lichten we een aantal van onze jaarlijkse activiteiten toe. In de agenda vind je een overzicht van alle activiteiten die we dit jaar organiseren.

Mocht je nog vragen hebben, of suggesties voor andere te gekke activiteiten mag je altijd contact met ons opnemen!


Studiereis

 

Elk jaar organiseert Animo een studiereis, zo gingen we vorige jaren naar o.a. Dublin en Budapest. Ook dit jaar gaat Animo weer op reis! Op 6 maart vertrekken we naar Stockholm, een stad vol interessante dingen omtrent cultuur en media.

 

De studiereis is een week vol plezier en informele activiteiten, maar ook een hele leerzame week waarin we lokale bedrijven en universiteiten bezoeken. Het is een mooie combinatie tussen studie en plezier, een leuke manier om je medestudenten beter te leren kennen en je te verdiepen in je studie en de lokale cultuur van een mooie Europese stad.

 

Datum: 6 - 13 maart 2018

 

Locatie: Stockholm

 

Toegankelijk voor: Animo leden

 

 

Human Library

 

Human Library is een evenement dat wij twee keer per jaar organiseren in samenwerking met Academic Forum, Studievereniging Complex en Bibliotheek Midden-Brabant. Human Library is een bibliotheek waar je interessante boeken kunt lenen, maar misschien niet zoals je dat verwacht. Bij Human Library kun je een menselijk boek lenen en hier een openlijk gesprek mee voeren - stel al je vragen en laat je inspireren door bijzondere verhalen.

 

Het idee van Human Library is gebaseerd op het hebben van vooroordelen en de stereotypering van mensen, met als doel vooroordelen weg te nemen en sociale cohesie te bevorderen. Wat denk jij bijvoorbeeld over een vluchteling, transseksueel, moslim of dakloze? Is jouw mening gebaseerd op je eigen ervaringen of op vooroordelen? Dit kun je ontdekken bij Human Library, dit jaar als onderdeel van het lustrumprogramma van Tilburg University.

 

Kijk voor meer informatie op: www.tilburguniversity.edu/humanlibrary

 

Najaar

Datum: 8 november 2017, 14.00u

Locatie: Bibliotheek Tilburg Centrum

 

Voorjaar

Datum: 11 april 2018

Locatie: Tilburg University

 

Toegankelijk voor: iedereen

 

 

Symposium

Voor de tweede keer ooit organiseren we dit jaar een symposium! Vorig jaar hebben we als studievereniging ons eerste symposium georganiseerd, en dat was een groot succes. De symposiumcommissie gaat dit jaar weer zijn best doen om een inspirerende en educatieve middag neer te zetten rondom een actueel onderwerp dat relevant is aan onze studie.

 

Datum: 16 mei 2018

Locatie: wordt nog bekend gemaakt

Toegankelijk voor: iedereen

 

 

Night university

Night University is een jaarlijks evenement dat op de universiteitscampus georganiseerd wordt, met als doel om wetenschap en de samenleving samen te brengen. Er worden op de hele campus verschillende evenementen, workshops, lezingen etc. georganiseerd door verschillende organisaties binnen de universiteit.

 

Dit jaar vindt de vijfde editie van Night University plaats met als thema 'Back to the Future'. Animo organiseert dit jaar een interactieve lezing over Artificial Intelligence: "will it control our future?".

 

Datum: 16 November 2017, 20.00u

Locatie: Tilburg University campus

Toegankelijk voor: iedereen

 

 

Careerday

De careerday biedt de mogelijkheid voor studenten om zich te oriënteren op hun toekomstige carrière door verschillende lezingen en workshops. Je hebt hier de mogelijkheid om te luisteren naar en te praten met alumni van je studie over het toekomstige werkveld, en je kunt deelnemen aan workshops over bijvoorbeeld je LinkedIn profiel, je cv, personal branding etc.

De careerday wordt georganiseerd door de Tilburg School of Humanities and Digital sciences in samenwerkingen met studieverenigingen Animo, Extra Muros, Flow en Sapientia Ludendia.

Datum: 13 Maart 2018
Locatie: Dante gebouw, Tilburg University
Toegankelijk voor: TSHD studenten, inschrijving opent 20 februari

 

Bedrijfsbezoeken
Als studievereniging hechten wij veel belang aan je toekomst in het werkveld van Online Culture. Daarom vinden wij het belangrijk om bedrijfsbezoeken te organiseren om je een idee te geven van waar je later terecht kunt komen. Wij organiseren door het jaar heen, en tijdens de studiereis, verschillende bedrijfsbezoeken. De bedrijfsbezoeken zijn terug te vinden in onze agenda.

Toegankelijk voor: Animo leden

 

Informele activiteiten
Informele activiteiten worden georganiseerd door onze PP-commissie, denk hierbij aan cantussen, borrels, thema-activiteiten etc. Alle informele activiteiten zijn terug te vinden in onze agenda. Heb je interesse in het organiseren van informele activiteiten? Meld je dan aan voor de PP-commissie, de vacatures zijn open tot 9 oktober.

Toegankelijk voor: Animo leden